Spreker

Een lezing van Aglaia Bouma is goed voorbereid, opgebouwd als meeslepend verhaal en maakt iets los bij het publiek waardoor interactie naderhand vanzelfsprekend wordt.

Ze heeft gesproken voor zalen variërend van 25 geïnteresseerden tot 250 artsen, en daarbij ontdekt dat dit iets is wat ze niet alleen goed kan, maar ook erg leuk vindt om te doen.

Insecten

Lieveheersbeestjes zijn nuttig, bijen geven honing en vlinders zijn mooi. Maar wespen, muggen en rupsen kunnen we wel missen. Of niet? Meer...

Direct boeken via of

Privacy

In ruil voor veiligheid, gemak en korting worden we verleid onze privacy stukje bij beetje op te geven. We hebben immers niets te verbergen. Of toch wel? Meer...

Direct boeken via of

Insecten

Direct boeken

Keer op keer laat onderzoek zien dat het dramatisch is gesteld met insecten: er is sprake van een afname in zowel biomassa, aantallen individuen als de hoeveelheid soorten.
Is dat erg? Ja.
Aglaia Bouma legt uit waarom dit dan zo erg is, wat de oorzaken zijn, wat de gevolgen zijn als het tij niet gekeerd wordt, en wat eraan te doen is.

Ook voor andere insectengerelateerde onderwerpen is zij als spreker in te zetten. Of het nu gaat om mestkevers of de verschillende manieren waarop insecten overwinteren: ze heeft er iets interessants over te vertellen.

Contact opnemen of direct boeken via of

Privacy

Direct boeken

Voor haar roman Niets te verbergen onderzocht Aglaia Bouma wat er met mensen gebeurt als ze geen privacy meer hebben en wat er mis kan gaan wanneer een teveel aan persoonlijke gegevens centraal wordt opgeslagen. De toekomst die ze in het boek beschrijft, is op dit moment werkelijkheid aan het worden.
Na deze lezing halen toehoorders niet meer hun schouders op onder het mom “wie niets te verbergen heeft, heeft niets te vrezen” en weten ze zich te wapenen tegen snuffelende partijen.

Contact opnemen of direct boeken via of