Spreker

Een lezing van Aglaia Bouma is goed voorbereid, opgebouwd als meeslepend verhaal en maakt iets los bij het publiek waardoor interactie naderhand vanzelfsprekend wordt.

Ze heeft gesproken over privacy voor zalen variërend van 25 gadgetliefhebbers tot 250 artsen, en daarbij ontdekt dat dit iets is wat ze niet alleen kan, maar ook erg leuk vindt om te doen.

Privacy

In ruil voor veiligheid, gemak en korting worden we verleid onze privacy stukje bij beetje op te geven. We hebben immers niets te verbergen. Of toch wel? Meer...

Direct boeken via

Angst

Na een kwart eeuw leven met een verlammende fobie, heeft Aglaia haar angst weten om te zetten in fascinatie. Van insectenfobie naar entomologie. Meer...

Direct boeken via

Insecten

Lieveheersbeestjes zijn nuttig, bijen geven honing en vlinders zijn mooi. Maar wespen, muggen en rupsen kunnen we wel missen. Of niet? Meer...

Direct boeken via

Privacy

Direct boeken

Voor haar roman Niets te verbergen onderzocht Aglaia Bouma wat er met mensen gebeurt als ze geen privacy meer hebben en wat er mis kan gaan wanneer een teveel aan persoonlijke gegevens centraal wordt opgeslagen. De toekomst die ze in het boek beschrijft, is op dit moment werkelijkheid aan het worden.
Na deze lezing halen toehoorders niet meer hun schouders op onder het mom “wie niets te verbergen heeft, heeft niets te vrezen” en weten ze zich te wapenen tegen snuffelende partijen.

Contact opnemen of direct boeken via

Angst

Direct boeken

Arachnofobie en spreken in het openbaar behoren wereldwijd tot de meest voorkomende angsten. Daar heeft Aglaia niet zo'n last van, maar ze is wel jarenlang op levensontwrichtende wijze bang geweest voor insecten. Op basis van haar ervaringen neemt ze haar toehoorders mee op een zoektocht naar bevrijding van die angst en laat zien hoe er zelfs iets moois uit kan groeien.

Contact opnemen of direct boeken via

Insecten

Direct boeken

Insecten worden gemakkelijk over het hoofd gezien of, als we ze wel opmerken, platgeslagen. En dat is jammer, want wie zich erin verdiept ontdekt dat er niet alleen bizarre soorten en gedragingen bestaan, maar ook dat veel insecten - inclusief de gehate limonadewesp - nuttiger zijn dan men vaak denkt.

Contact opnemen of direct boeken via